Раждането – триумфът на живота! То е благодат, изсипана с пълни шепи от Създателя. А след триумфа идва спокойствието, радостта и грижата за изграждането на един нов свят, защото всеки нов живот е една отделна Вселена. Новороденото е заобиколено от любов и нежна грижа. С първата течност, отделена от майчината гръд само няколко часа след раждането, то поема и първата си глътка живот. Коластра е първата храна за бозайниците и човека, отделена от млечните жлези на родилката до 2-3 дни след появата на новороденото. Тя предшества кърмата и е по близка по състав до серум, отколкото до млако. Първата храна съдържа над 80 специални субстанции, които дават старт на над 50 процеса в новоизграждащия се организъм.

коластра

Как работи коластрата

Първото мляко има важната задача да почисти храносмилателната и отделителна система на бебето от всички нежелани остатъци след раждането и да ги подготви за усвояването на истинската храна. Това става с наличните в коластрата пробиотици, които регулират pH в червата, действат лечебно на лигавицата и внасят необходимата среда за по-доброто разграждане и пълното усвояване на хранителните вещества.

Следващата стъпка е зареждането на имунната система на младия организъм, за да бъде устойчив на вируси, бактерии, патогенни гъби и други враждебни микроорганизми, които го дебнат в новата среда. Коластрата съдържа всичките пет вида имунни фактора – имуноглобулините IgH, IgA, IgD, IgE и IgM необходими за оцеляването. Тя снабдява младия организъм с антитела, които са естествен антибиотик срещу доста от съвременните болестотворни патогени. „Страшните” стафилококи, стрептококи, кандида, инфлуенца, ротавируси и много други, вече не са опасни. Бебетата, получили тази природна ваксина, са имунизирани и почти не боледуват от вирусни и инфекциозни заболявания до 2-рата си година.

Друга част от коластрата, която я прави истински носител на живота, са растежните фактори. Тя съдържа вещества, които участват в изграждането и поддържането на мускулите, костите, хрущялите, тъканите и дори нервите. Първата глътка живот носи в себе си естествено белега на младостта – колагена, който отговаря за гладкостта и еластичността на кожата и на вътрешните органи. Коластрата като първа храна е и най-лесно усвоимата – не само защото е натурална, но и защото има малко мазнини. Хранителната й част се състои основно от протеини, витамини, минерали, есенциални аминокиселини и хормон на растежа. Всички те имат единствената задача да укрепят физически новия организъм и да помогнат в изграждането на силни мускули, здрави кости, сухожилия и т.н.

Така организмът на новороденото е – първо: пречистен и с изряден стомашно-чревен тракт; второ: имунизиран и подготвен за новата среда на живот; трето: зареден с енергия за борба с „враждебния” свят и четвърто: готов да расте и заяква. Какво повече може да даде една майка на бъдещия си наследник? Единствено любовта и грижата, другото е осигурено от природата още с първата глътка живот – коластрата.

човекът и коластрата

Човекът и коластрата

Как хората използват коластрата, този благодатен дар от природата? При човека първото мляко се произвежда до 2 дни след раждането в ограничени количества. Невъзможно е то да бъде запазено или произведено допълнително поради етични и други съображения. При кравите обаче нещата стоят по-приемливо. Те произвеждат над 30 литра от живителната течност през първите 36 часа след раждането на потомство. Коластрата им е 10 до 20 пъти по-богата на имунни фактори в сравнение с човешката. Учени доказват, че съдържанието на най-важния в изграждането на имунитета имуноглобулин IgG в първото мляко при човека е 2%, докато при кравите е 38%. Не става въпрос да заменим млякото от тях с човешкото, а използвайки го като възрастни да заличим следите от времето и начина на живот. Но също така и да обогатим имунитета на децата си. Коластрата дава равни възможности на всеки човек да развива физическия си потенциал, заложен генетично и да го надгражда. След „живота в модерна градска среда” наистина ни трябва „кравешка доза” коластра, за да усетим, че сме живи и изпълнени с енергия, а не сме продукт на химията, която поглъщаме в големи количества с храната си. Вредните вещества в ежедневното ни меню се оказват доста повече от полезните, а малкото наистина ценни не успяват да се усвоят от задръстения ни от токсини организъм. И нищо чудно, че нямаме достатъчно енергия, постоянно сме уморени и изнервени, без настроение и надежда за бъдещето. Като добавим мръсния въздух, замърсената вода и заседналия и стресиращ начин на живот, не е учудващо че видът ни е лекарствено зависим.

Бъдещето е на екологичните храни с грижа за човека, животните и природата. Продуктите на АкваСорс са точно такива – натурални, произведени в екологично чиста, контролирана среда с разумен разход на енергия. Те съдържат лечебната и укрепваща сила на природата и могат да бъдат първата стъпка към здравословен начин на живот или да добавят ефекта си към вече поетия път към съществуване в хармония с всичко заобикалящо. Първата глътка живот – коластрата, може да бъде решаваща точно за вашия живот!

екологични храни

Какво предлага АкваСорс:

Хранителните добавки на АкваСорс, съдържащи коластра – КолАктив 3КолАктивСуперенергийна Храна, имат следните доказани резултати при редовната употреба от възрастни и деца:

  • Действие на антиоксидант. Пречиства и възстановява, ако е нужно, лигавицата на червата. Съдържа ценни витамини, които предпазват организма от образуване на свободни радикали – А, Е, С и незаменимия за кръвотворенето В12
  • Повишаване на силата, продължителността и качеството на имунния отговор. Благодарение на факторите на пренасяне, информацията в ДНК и РНК на клетките се копира и така се предава готов имунитет срещу множество болести. А антителата добавят и своето антибактериално, противовирусно, противогъбично и противовъзпалително действие
  • Регенериране на мускули, кости, хрущяли, тъкани и др. Уникална възможност ни дава растежния фактор в коластрата, за да възстановим загубените качества на нашето тяло. Един вид връщаме младостта на организма си и си даваме още години нормален живот без болка и ограничения
  • Повишаване усвояването на полезните субстанции от храната чрез възстановяване пропускливостта на червата. Пробиотиците и ензимите се грижат за възстановяване на всички нарушения в храносмилателната и отделителната система. Дори и да имате гастрит, язва или колит, лечението е гарантирано.
  • Други полезни свойства. Редица от имуноглобулините имат освен имуннозащитни и други печеливши за тялото ни качества: регулиране на кръвната захар и на холестерола, намаляване на теглото, предпазване от всякакъв вид възпаления в тялото. Доказано е доброто въздействието на коластрата върху тумори и ракови образувания тялото. Увеличава се жизнената сила и тонус за справяне с ежедневния ни стрес. Бързо се възстановява жизнената енергия при усилена физическа дейност или спорт, затова коластрата се използва често от професионални спортисти.

 

Един от най-силните продукти, предлагани от АкваСорс за постигането на това, е КолАктив 3. В тази хранителна добавка има висококачествена коластра, обогатена с ацидофилус и лактоферин, засилващи още повече имунитета и възможността за усвояване на полезните вещества от храната. Предимството на този продукт е, че първото мляко се събира и преработва прясно, а не замразено. Пастьоризира се при 72° С за кратко време, след което се суши чрез индиректна топлина при ниска температура. При тази щадяща технология най-добре се запазват животворните качества на първата глътка живот.

Бъдете по-здрави и по-жизнени, по-устойчиви и издръжливи, по-млади и с видимо по-добро настроение. Започнете промяната сега с КолАктив 3!