Когато количеството му е дефицит, страда целият организъм и най-вече безценното ни сърце!

Знаете ли, че наричат коензим Q10 “ключът към живота”? Звучи доста силно, нали? Кой не иска да притежава подобен ключ, с който да запази своята жизненост и енергия максимално дълго?
Преди да разберем какво се крие зад специалното име на този ензим, е много важно да знаем, че не съществува диета, която да осигури достатъчен внос на коензим Q10 в нашия организъм.

Енергийния творец коензим Q10

В най-големи количества той се открива в храните с животински произход – меса, черен дроб, риба, но концентрациите там са много ниски. Това означава, че ние трябва да хапваме огромни и непосилни за храносмилателната ни система количества. Не е нужно да го правим. Имаме възможността да приемаме чист концентрат коензим Q10 с добавен Chromium & AquaSource Algae.

Живеем във времена, в които нямаме представа какво слагаме на масата си и с какво храним своя организъм. Именно това е и причината да определим ролята на CoQ10 като една от най-важните роли в нашия живот – тази на мощен и универсален антиоксидант. Той води битки с отровите, които ние съзнателно или несъзнателно поемаме всеки ден. Той е и енергиен творец, който се занимава с превръщането на храната и кислорода в метаболитна енергия в рамките на клетката. А всяка клетка на човешкото тяло се нуждае от енергия. Когато я имаме – ние функционираме нормално. Източник на тази енергия е една доста жизнена молекула с името АТФ (аденозин трифосфат). Този носител на безценна енергия се заражда в клетките ни, единствено ако в театралната постановка вземе участие и главното действащо лице – енергийния творец CoQ10. Богатата на енергия молекула АТФ хич не е стисната и раздава своята енергия при всяко наше физическо или психическо натоварване. Тя го прави и когато сме в силен стрес. Възстановяването на тази енергия е невъзможно без да имаме CoQ10.

CoQ10 е наш сърдечен приятел

  • Той помага за поддържането на здрава сърдечно-съдова система. Има доказателства, че неговият дефицит води до сърдечна недостатъчност
  • Укрепва мускулите, имунитета и нервната система
  • Помага при парадонтоза, кървене на венците и слабост на капилярите
  • Съвременни проучвания показват, че съдържанието му в човешкото тяло предоставя защита срещу окислителните промени на телесните органи
  • Доказано е, че CoQ10 има благоприятен ефект върху състоянието на някои хора, страдащи от мигрена и главоболие. Използва се ефективно за профилактика на мигрена в комбинация с водорасли АФА, които имат високо съдържание на витамини от група В
  • Възвръща жизнеността на кожата и стимулират защитните й функции
  • Спомага възстановяването при лесно уморяване, недоспиване, преумора след работа, стрес и др.
  • Повишава мъжката потентност и подвижността на сперматозоидите
  • Спомага за по-лесното възстановяване на организма, засегнат от вирусни епидемии, инфекции и други заболявания
  • Провежда се изследване за лечение на рак чрез CoQ10, както и възможността за освобождаване от страничните ефекти след проведено антираково лечение;

Енергийния творец коензим Q10С AquaSource Algae ние приемаме естествената форма на коензим Q10. Дали това е важно? Естественият процес на производството му използва живи организми и се нарича “биологичен процес на ферментация”. При производството му чрез химичен процес полученият продукт съдържа химични съединения, които не се срещат в природата. Вие избирате!

Младите хора произвеждат CoQ10 в много по-голямо количество от възрастните.
С нарастването на годините и на здравословните проблеми организмът има нужда от добавяне на нужното количество енергиен творец CoQ10. Утвърдилата се на пазара компания Аквасорс ви предлага хранителната добавка коензим CoQ10 в изключителната комбинация с хром и водорасли (Chromium & AquaSource Algae).

Защо в комбинация с Хром?

Хромът е изключително важен микроелемент. Заедно с ниацина образува т. нар. GTF (глюкозо-толерансен фактор), който е необходим за правилното действие на инсулина и нивото му в кръвта. Инсулинът е хормонът, който регулира не само нивото на кръвната захар, но също така участва и в метаболизма на мазнините и протеините. Недостатъчното ниво на хром увеличава натрупването на мастна тъкан в организма, нарушава глюкозния баланс (диабет) и повишава нивото на холестерол в кръвта. Приемането на повече хром води до промяна в структурата на тялото – редуцира мастна тъкан и поддържа мускулната маса.

И… водорасли

Водораслите АкваСорс AFA съдържат най-нужните съставки за възстановяването на нашия организъм при всяко неразположение и болестно състояние. Те съдържат над 90 микроелемента, много ензими, витамини и други биологичноактивни вещества, които регулират метаболизма по един естествен начин. В комбинация с енергийния творец CoQ10 и микроелемента хром, те осигуряват по-ефективното и положително действие на съставките.