Как се прави Соле?

Слoжи три камъка хималайска сол в буркан 330мл и ги залей с изворна вода до горния ръб на буркана. Остави ги за 24ч без да разбъркваш. Полученият наситен 26% солен разтвор се нарича Соле. На дъното на буркана остават неразтворени камъни.

При намаляване на нивото на течността се долива изворна вода до ръба на буркана и отново се изчакват двадесет и четири часа до насищането му. Вода може да бъде доливана, докато камъните на дъното пoчти се разтворят и остане едър пясък. За да сме сигурни, че винаги има 26% разтвор, е по-добре да се добавя по един камък хималайска сол през известно време (1-3 месеца при ежедневна употреба).

Физиологичен разтвор – 1% солен разтвор

От Соле може да се приготви солен разтвор, идентичен на физиологичния за човека. В 200 мл изворна вода се добавят 5 мл Соле. Получения разтвор може да бъде използван за поддържане на добра хигиена на носа, приготвяне на капки за нос с коластра, инхалации в небулизатор, за пиене.

Как да направиш разтвор за промивки на синусите с Нети?

За да приготвиш течност за промивка на синусите, използвай следното съотношение:
В 200 мл изворна вода със стайна температура се слагат 10 или 15 мл Соле за получаване на 2% или 3% разтвор.
Така получената течност се сипва в каничката Нети. Промивката на синусите започва от лявата ноздра за по-добър ефект. Достатъчно е да правиш по една промивка сутрин и една вечер за период от 2-3 месеца и ще забравиш за синузита.

Как да направим 1% разтвор за пиене:

В 200 мл хладка изворна вода се слага 1 чаена лъжица (5мл) Соле. Получената течност се пие сутрин на гладно, 15 мин преди първата храна или течност. Употребата на “Соле за пиене”, може да повлияе отлично кръвното налягане и електролитния баланс в тялото. Пий по една чаша Соле сутрин на гладно в продължение на 1-2 месеца и ще се радваш на добър тонус и здраве.

Употреба на разтвор за почистване и дезинфекция на устната кухина:

Използва се 5% или 7% разтвор Соле с изворна вода за ежедневна дезинфекция на устната кухина след почистване на зъбите или по-всяко време. Препоръчваме употреба не повече от 2 пъти дневно.

Детоксикация с хималайска сол:

В подходящ съд се слагат 3-4 литра вода и се добавят 6-8 супени лъжици Соле. Полученият разтвор за крака се използва веднъж седмично за 30 минути.

Защо хималайска сол?

Хималайската сол е повече от обикновения натриев хлорид. Тя е натурална природна сол, кристализирала в земните недра повече от 250 милиона години. Съхранява в себе си слънчева светлина и съдържа 84 минерални микроелемента, готови да бъдат освободени, само с добавяне на вода. Има уникална кристална решетка, добива се ръчно, измива се и се суши на слънце. Към нея не се добавят каквито и да било химикали или други съставки. Фино смляната хималайска сол е прекрасен заместител на готварската сол, която поради силната си преработка, може да окаже влияние върху нормалното функциониране на бъбреците.