Козметика без парабени

Парабените участват в състава на повечето козметични продукти. Те са своеобразни консерванти, които крият много негативни ефекти, що се отнася до здравето на кожата.

Естествено, парабените имат абсолютно натурални алтернативи, но те излизат по-скъпо на козметичните и фармацефтичните компании, а и нямат толква дълготраен ефект.

До какво води използването на козметика с парабени?

  • Алергични реакции – парабените са чест причинител на неприятни кожни рекации. Проявявате с под формата на различни видове дермит.
  • Рак на гърдата – доколкото можем да свържем естрогена, като основен причинител на това заболяване при жените. Доказано е, че някои парабени наподобяват действието на този хормон, което ги прави потенциални причинители.
  • Преждевременно състаряване на кожата – парадокс е, но доста парабени учасрват в състава на подмладяваща кожата козметика, а в действителност имат обратното действие.

Какво представлява серията на АкваСорс с екстракт от Манука?

Това е продуктова линия на АкваСорс, състояща се от напълно натурални продукти, предназначени за всеки тип кожа.

Тайната на тази серия продукти се крие в три основни съставки:

  • Мед от манука – има много силно възстановително действие. Помага на кожата да регенерира и да заздравява бързо в случай на наранявания. Благодарение на силното си антибактериално действие и мощният си защитен ефект, меда от манука предпазва кожата от неблагоприятните атмосферни влияния (студ, вятър).
  • Масло от манука – хидратира кожата в дълбочина и ѝ придава кадифена мекота. При редовна употреба, дори само на тази съставка, пигментните петна и несъвършенствата се заличават с лекота!
  • Витамин Е – по-известен като витаминът на младостта. Той е мощен антиоксидант и се бори успешно със свободните радикали. Добре известно е, че ключа към младоста е добрата детоксикация! Тази съставка извежда отпадъчните вещества от кожата ти, продукт на множество процеси и я прави мека, хидратирана и красива.

Какви продукти има в Манука серията на АкваСорс?

АкваСорс предлагат продукти за цялостна крижа за кожата на лицето и тялото. В тази серия ще намериш продукти за почистване на кожата, дневни кремове за всеки тип кожа, хидратиращ лосион, нощен крем и всичко, което е необходимо за пълноценна грижа за кожата. Всички продукти са съставени от изцяло натурални съставки и не съдържат парабени.

Повече за козметичните продукти на АкваСорс, можеш да прочетеш тук