Мака Енергия е един удивителен продукт на AquaSource.

Мака е растение от семейство кръстоцветни, в което се включват: броколи, зеле, карфиол и репички. Някои хора го наричат „перуанския жен-шен“. Той съдържа впечатляващ набор хранителни вещества, което обяснява защо е бил основна храна в Перу в продължение на векове, популярен както сред мъжете, така и сред жените. Ние сега го преоткриваме като храна, добавка и съставка.

Основната съставка на продукта Мака Енергия е корен от мака. Той се отглежда и се приема безопасно като добавка вече над 2600 години. Воините на инките го вземали в големи количества преди битка, тъй като им давал сила и смелост и ги подготвял за всякакви предизвикателства.

Maca Power by AquaSourceВсъщност мака е богат хранителни вещества зеленчук. Вирее на високо – до 4300 метра над морското равнище и именно поради тези екстремни условия задържа широка гама хранителни вещества. Съдържа високи нива на витамин B, C и E. Също така осигурява значителни количества калций, цинк, желязо, магнезий, фосфор и аминокиселини. Пълен е с протеин и фибри. Благодарение на витамините, минералите и аминокиселините, нашите тела функционират правилно. Въпреки, че си ги набавяме от храната, която ядем всеки ден, някои храни са по-богати на витамини и минерали от други. Всички тези предимства правят този удивителен корен от мака невероятен инструмент за балансиране на ежедневното меню.

AquaSource създаде Мака Енергия, която комбинира съставки с адаптогенни свойства. Адаптогените се определят като „нов клас метаболитни регулатори (от естествен произход), които увеличават способността на организма да се адаптира към факторите на околната среда и да се избегнат увреждания от тези фактори.“ (Растителни адаптогени III. По-ранни и по-нови аспекти и концепции за начина им на действие от A. Panossian, G. Wikman и H. Wagner)

Дамяна (Turnera diffusa) е билка, използвана още от времето на маите и днес се препоръчва за подобряване на сексуалното удовлетворение и мощ. През годините е използвана и за облекчаване на тревожност и безпокойство, както и за подобряване на храносмилането. Също така се твърди, че увеличава нивата на енергията в организма.

Готу кола (Hydrocotyle asiatica) открита в Далечния изток, се използва в кухнята на Шри Ланка, но също така е и адаптоген. Известна е също така като „тоник за мозъка“. В Индия се счита за най-духовната от всички билки и често се използва от йогите за подобряване на медитацията.

Според фармакологични проучвания, един от резултатите от действието на готу кола е „балансиран ефект върху клетките и тъканите, участващи в процеса на лечение, по-специално съединителни азиатикозид, действа за стимулиране възстановяването и укрепването на кожата, косата, ноктите и съединителната тъкан.“ (Kartnig, 1988).

Корейски женшен (Panax ginseng), който също произхожда от Далечния изток, от години се използва в Китай, Корея и Япония заради адаптогенните си свойства, както и за подпомагане поддържането на жизненост и издръжливост.  В момента се използва в азиатските страни за подобряване на общото здраве. Известно е, че корейския женшен има релаксиращ ефект върху мускулите в белите дробове.

Maca Power by AquaSourceСпоред проучване, проведено през 2005 г и публикувано във вестник Psychopharmacology, „той може също така да подобри когнитивните функции по време на продължителни периоди на умствената дейност“. В едно клинично проучване,  включващо 30 здрави млади пълнолетни хора, изследователите установили, че тези, на които е даден женшен, са по-малко склонни да изпитват умствена умора по време на тест (в сравнение с тези, получавали плацебо).

Уникалната комбинация на AquaSource включва също мед от манука като естествен консервант, както и основа от глицерин. За вкус е добавена нотка от аромат на касис.

Мака мака или корен от мака (Lepidium meyenii), предпочитан толкова много от инките заради полезните му свойства, сега се счита за суперхрана, повишаваща усещането за енергия и издръжливост. Освен твърденията, че помага за повишаване на сексуалното желание, мака също има репутация за поддържане на оптимална жизненост и издръжливост, което я прави особено популярна сред спортистите. Откакто света откри мака, непрекъснато се провеждат изследвания за ползите от приема му, включително проучвания от учени от Австралия, САЩ и Италия.

AquaSource Мака Енергия, приемана два или три пъти на ден има потенциала да ви вдигне на по-високо ниво. Като Тантра фасилитатор последните две десетилетия работя със сексуалността, с групи за даване на сила и мощ на жените, както и с различни родилки. Мога честно да кажа, че този продукт придава естествена и трайна жажда за живот и аз ще го препоръчвам на моите клиенти.“

Натали Дорчестър, независим дистрибутор на AquaSource.

Знаете ли, че:

  • Maca Power by AquaSourceДревните перуанци са използвали мака като разплащателно средство.
  • Шаманите от Андите вярват, че яденето на мака насърчава духовете да слязат на земята и да се преродят

 Вземайте една до три чаени лъжички от 5 ml Мака Енергия на AquaSource. Можете да разбъркате в малко количество плодов сок или вода, или да се използва като подсладител на горещи напитки, например какао.