Живеем на макс до пълно изтощение – работа, грижи за семейството, забавления, пътувания и т.н. Приятни или неприятни тези дейности обикновено причиняват стрес, психическа и физическа преумора, недоспиване и… отнемат цялото ни време. Така не ни остава възможност да се грижим за здравето си – живеем без спорт, без разходки на чист въздух и в добавка консумираме „лоша” храна. Докъде стигаме – до болести или до заключението, че ни трябва презареждане на енергията. Как – като обръщаме повече внимание на хранителния си режим, движим се повече и се настроим положително за по-лесно преодоляване на ежедневния стрес. Добър план, но как ще се реализира – нямаме никаква излишна енергия?
Пробвайки хранителната добавка Зелена енергия установяваме, че хем се храним по-добре и помагаме на храносмилането си, хем добиваме нужната ни енергия и се разтоварваме от стреса. Оттук нататък, излезли от затворения кръг, можем лесно да започнем да спортуваме, със сигурност ще имаме желание за разходки и различни развлечения на открито, които досега са ни се стрували свръхнатоварване.

Какво съдържа „Зелена енергия”?

Три наистина енергизиращи зелени растения – микроводораслите АФА и Спирулина и Алфалфа (люцерна).

Най-древните растения – микроводораслите, се смятат за прародители на всичко живо на земята. Произлезли от дълбините на водните басейни, те са се усъвършенствали милиарди години и носят в своите клетки цялата информация за развитието на планетата ни. И в момента съществуването на живота ни се дължи на тези невероятни растения, защото 80% от кислорода на земята се произвежда от водорасли.

микроводорасли
В „Зелена енергия” са подбрани два вида – синьо-зелените АФА и спирулина заради техните качества на неизчерпаем източник на енергия за организма на човека и още: антиоксидантната им функция, повишаването на имунната защита, регулирането на теглото, благотворното въздействие върху нервната и кръвоносната система, както и директно върху състоянието на мозъчните връзки. Важна съставка на „Зелена енергия” е и люцерната. Тя е източник на ценни минерали, витамини и хранителни вещества, намалява значително холестерола и действа тонизиращо.

Водораслите АФА

Водораслите АФА са изключително богати на хранителни вещества и в същото време са лесноусвоими – за разлика от суровите плодове и зеленчуци, съдържащи целулоза и затормозяващи хранителосмилателната система. Друг техен голям плюс е, че захранват директно клетките. С напредването на възрастта все по-малко аминокиселини се произвеждат от тялото ни и това води до все по-малко белтък или до т. нар. клетъчен глад. Един грам водорасли АФА съдържат 60% белтъчини, което е достатъчно за предотвратяването на опасността от липсата на достатъчно протеини в клетките. Освен ценен източник на енергия, първите организми на планетата съдържат и богата гама от органични минерали – желязо, калций, бор, мед, калий, манган, флуор, мед, цинк, селен, малки количества йод и много други. Знаем колко важни са тези съставки за здравите кости, зъби, нокти, коса и кожа, а когато са доставени от природен продукт като водораслите, те се усвояват напълно.

Водораслите, идващи от езерото Кламат в САЩ, са най-богатият естествен източник на желязо за човешкия организъм. 1 грам водорасли съдържа 34,2 мг желязо в органична форма, усвоимо на 100% за разлика от познатите ни изкуствено създадени добавки.

водорасли афа
АФА съдържат важни витамини. На бета-каротина във водораслите се дължи антиоксидантното, регенериращо и имуннозащитно действие. Тази ценна съставка се грижи за производството наВитамин A. Друг много важен Витамин е В12 заради участието му в кръвообразуването. Той се набавя изключително трудно от организма, защото се съдържа в малки количества в месото, черния дроб и морските храни. Ето защо вегетарианците често страдат от липсата му, която предизвиква анемия. Проблемът им вече е лесноразрешим, без да е нужно да стават месоядни – просто използват наситените на витамин В12 водорасли АФА. В 1 грам от тях има два пъти повече от нужната дневна доза за човека. Сред витамините, които наистина „ни трябват”, е и Витамин В5, който се намира навсякъде, но всъщност се усвоява единствено от суровите храни. Колко години ще живеем – решава Витамин В5. Той удължава живота, лекува алергии, участва в растежа на косата и обмяната на веществата, както и във възстановяването на кожата. Витамините С и Е са също сред богатата гама от чудодейни вещества, налични във водораслите АФА.

Хлорофилът във водораслите е другата изключително ценна съставка за живота и здравето ни. Колкото повече хлорофил, толкова по-висок хемоглобин, по-силна защита при ежедневната ни среща с вируси и бактерии. Като снабдява кръвта с кислород, хлорофилът действа енергизиращо, пречистващо и възстановяващо, като лесно достига до клетъчното и молекулярно ниво в тялото ни.

Водораслите АФА стимулират обмяната на веществата, тъй като съдържат аминокиселини, участващи в метаболитните процеси. Интересен факт е, че водораслите притежават и съставки, защитаващи ни от радиация, както и от най-страшната съвременна болест – рака. Доказано е, че стимулират произвеждането на Т-клетките, наречени „убийци на тумори”.

Много важно е уникалното въздействие на водораслите върху нервната система, психичната и мозъчната дейност. Това се дължи на съдържанието на невропептиди – вещества, от които мозъкът ни се нуждае, за да работи добре. Дали ще станем по-умни – може би, но със сигурност ще подобрим настроението си, ще се справим със стреса, ще повишим капацитета на паметта си, ще реагираме по-бързо и адекватно в критични ситуации.

езерото Кламат, САЩ

Спирулина

Изброените до тук качества притежава и синьо-зеленото водорасло спирулина. Но като бонус добавя и своите уникални ползи. Една от тях е съдържанието на гама-линоленова киселина, която се съдържа в по-големи количества единствено в майчината кърма. Тя е изключително важна за растежа и развитието на бебетата. А при възрастните действа благотворно на високо кръвно налягане и ниво на холестерола, облекчава артритни и предменструални болки, подобрява състоянието на кожата. Спирулината спомага за поддържането на нормално pH в червата – прекалената киселинност е почва за развитието на болестотворни микроорганизми.

Алфалфа

Люцерната е богата на протеини, витамини, минерали, фибри и храносмилателни ензими. Хората я използват от векове като силно енергизиращо и лечебно средства, заради което арабите я наричат „алфалфа” – „бащата на всички храни”. Широко известни са диуретичните й свойства. Едно от най-ценните й качества е намаляването на нивото на холестерола. Тя има вещества, които се свързват с холестерола в кръвта и го извеждат от организма. Така кръвоносната система се пречиства, а човек се чувства здрав и зареден. Фибрите в люцерната помагат за доброто смилане и почистване на храносмилателния тракт от насъбрали се токсични отлагания. Люцерната е втора след водораслите по съдържание на минерали – магнезий, калий, калций, желязо, фосфор и др. Откъм витамини, това тревисто растение се оказва истинско съкровище – бета-каротин, витамин В, С, D, Е и К. В магазините за здравословно хранене продават натурална люцерна, но поради странния й вкус, грижещите се за здравето си модерни хора предпочитат да я консумират като хранителна добавка.

алфа-алфа

Откъде се добиват водораслите АФА и спирулина?

Синьо-зелените водорасли АФА растат в диво състояние в екологично чистото планинското езеро Горен Кламат, щата Орегон, САЩ. Водният басейн е разположен под високия връх Шаста, между вулканични скали. Кламатското езеро произвежда хиляди тонове водорасли годишно без да застрашава природата, защото биомасата им се възстановява много бързо. Технологията на подбор и изсушаване е изключително прецизна. За да не загубят ценните си свойства, водораслите се изсушават при температура 37 градуса и само за по-малко от 2 минути тя достига до 40.5 градуса. Като добавим и натуралния им произход, можем да бъдем сигурни в качествата им.

Спирулината в продуктите на Аквасорс са добива на остров Хавай. Тя расте около година в условията на перфектен за нея климат, след което се преработва по подходящ за запазване на качествата й начин, преминава тестове за чистота и хранителна стойност.

Достигнали до нас от далечни, но настина чисти и наситени с високи вибрации места, продуктите на Аквасорс очакват само да бъдат изпробвани. Ако им дадем шанс и бъдем търпеливи и последователни в желанието си да променим драстично своя начин на живот, самочувствие и себеусещане, те ще докажат своите огромни достойнства.