Жената е жена на всяка възраст.

Тя е силна с нейните нежни и присъщи само за слабия пол качества. Повечето мъже мислят, че слабостта е някаква превземка или опит за манипулация. Поза ли е главоболието, болките в ставите, раздразнителността, липсата на настроение и други подобни симптоми, от които много жени се оплакват ежемесечно? Слава богу, лекарите доказват, че това не е илюзия. Нарича се предменструален синдром и влияе на физическото и психическо състояние на нежния пол от няколко дни до седмица преди месечния менструален цикъл. А какво да кажем за жените в менопауза, които търпят подобни женски несгоди в продължение на няколко години? Този период от живота им се определя като нормален биологичен процес, но в доста случаи граничи с болестно състояние.

women healtЖената не е създадена за страдание. Болката несъзнателно се е превърнала в част от женската същност. Това е резултат на хилядолетна история на неравенството между половете, когато безправието и унижението на жените се е смятало за съвсем нормално. Да оставим това в миналото и да живеем днес. Първата стъпка е да приемем положението. Нали сме жени, по-различни сме именно с това, че имаме реална представа за живота – орисани сме да го създаваме. Осъзнаването на истината, че сме „слабият пол” и това не е недостатък, а предимство, е от съществено значение. Няма нужда да се сравняваме със силата на мъжете – ние сме по-силни психически, по-благи, обществено и социално по-ангажирани, ние сме създателите на новия свят, носим /в буквален и преносен смисъл/ бъдещето. Затова просто да се погрижим за още нещо, да си създадем комфорт през тези дни или години, в които физически усещаме промените, дължащи се на женската ни същност.

Как да си помогнем?

Доказано е, че проблемите на нежния пол през проблемните периоди преди месечния цикъл и по време на менопауза се дължат на хормонален дисбаланс. При предменструалния синдром става преминаване от хормона естроген през първата част от месеца към прогестерон – през втората част. Тънката нишка на равновесието се къса, когато няма равнопоставеност между двата хормона. Нарушаването на баланса най-често се дължи на липсата на достатъчно прогестерон. При менопаузата дисхармонията възниква заради намаленото производството и на естроген, и на прогестерон. Организмът реагира остро, тъй като не успява да се пренастрои изведнъж към тази драстична промяна. На помощ идва АкваСорс. Компанията е разработила продукти, отговарящи на нуждите на жените, страдащи от предменструален синдром и менопауза. Това са Муун Райз и Муун Баланс.

Муун Райз, не случайно е крем!

Moon riseХормонът прогестерон е мастноразстворимо вещество и се натрупва под кожата, откъдето лесно се усвоява от организма. Имеено затова АкваСорс разработи хранителна добавка, която да се усвоява по най-естествения и подходящ за тялото начин – през кожата. Приемът му през храносмилателната система дава по-слаб ефект. Друго важно предимство на крема е, че той не влияе по никакъв начин на естествоното производство на хормони. Това от своя страна правят различните хормонални лекарства от синтетичен произход. Без да се замисляме можем да добавим липсващия хормон с лекарствен, но вземаме ли в предвид, че има още десетки хормони, които са в сложна комбинация по между си. Караме тялото да пренастройва всичките си системи отново и това няма как да не предизвика нова дисхармония. Ясно е, че методите на съвременната фармацефтика са несъвършени и повече вредят. А рисковете, които поемаме заради страничните действия на хормоналните медикаменти, могат да се окажат много по-големи отколкото ползите.

За разлика от лекарствата Муун Райз е изцяло на натурална основа. Главна съставка в него е екстрактът от муун ямс – вид сладък картоф. Добавени са и други естествени продукти, за да подсилят неговото действие: жен-шен, масла от българска роза, бадем, шафраника, авокадо, жожоба и цимицуфга. Намесата на крема Муун Райз изглежда индиректна, зареждайки мастните депа на кожата, той не се намесва в крехкия хормонален баланс. Но пък влиянието му е достатъчно силно, за да се усети реалната полза веднага.

Муун Баланс е хранителна добавка

Moon BalanceМака мака е основната съставка на Муун Баланс. АкваСорс използва знание, датиращо от времето на царете на древните инки за , за да предложи естествен начин за емоционален баланс, бистър ум, повишено либидо, намалено желание за сладко, младежки вид на кожата, по-плътни кости, преход без горещи вълни и нощни изпотявания. Отчитайки нуждите на съвременната жена от повишаване качеството на живот на всяка възраст, АкваСорс добавя съставки, които дават допълнително енергия, повишават имунитета, намаляват стреса, подобряват храносмилането и така повишават самочувствието и увереността на всяка дама.